Bine ați venit, Homebakers!

Iată că a venit momentul pe care noi îl așteptăm de mulți, foarte mulți ani, anume lansarea platformei Homebakers by Grain Trip. Suntem tare bucuroși că am dus la bun final acest proiect, pe care îl avem în minte de atâta vreme și a venit momentul să vă cerem vouă ajutorul pentru a ne asigura că începem cu dreptul.

Pentru că este ceva nou și pentru noi și pentru că noul magazin online își propune să ajungă la voi oriunde v-ați afla în Europa (da, în sfârșit livrăm și în afara României, aleluia!), vă încurajăm și vă rugăm să ne ajutați cu feedback-ul vostru cu privire la modul în care funcționează platforma și magazinul on-line și, ca să vă mulțumim pentru feedback-ul vostru prietenos și valoros, punem la bătaie și un discount aplicat tuturor comenzilor (discount-ul se aplică asupra coșului de cumpărături, mai puțin costurile de livrare) plasate în prima săptămână de la lansare.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați codul WELCOME asupra coșului vostru de cumpărături și, dacă aveți ceva să ne transmiteți, de bine, de rău, ce merge, ce nu merge, avem rugămintea să ne scrieți pe adresa feedback@graintrip.com. Ne-ar ajuta mult să ne descrieți cât mai detaliat experiența completă pe care ați avut-o, de la utilizarea platformei, până la modul în care a decurs livrarea (dacă produsele au ajuns la timp, dacă ceva nu a ajuns în stare bună etc.). De asemenea, ne interesează în mod deosebit ce experiențe veți avea cu livrările în afara țării, fiind ceva complet nou pentru noi vrem să ne asigurăm că totul decurge bine.

Am muncit mult la această platformă, dar știm că este posibil să ne mai împleticim, așa că opiniile voastre ne ajută să pornim cum trebuie pe acest drum nou pe care o apucăm.

Să vă povestim puțin despre acest proiect, mai întâi.

Nu am putea începe povestea Homebakers by Grain Trip fără să vorbim, mai întâi, despre „fratele său mai mare”. La Grain Trip am visat să aducem gusturi și experiențe de pe tot mapamondul prin pâini și produse de patiserie făcute 100% cu maia, care să spună povești din toată lumea și deopotrivă să devină un pretext pentru a descoperi că pîinea și produsele de patiserie pot să aibă gust și personalitate. Am fost noi înșine brutari amatori și am visat la această mică brutărie mulți ani, dintr-o bucătărie de apartament până când visul s-a transformat în realitate în Aprilie 2018, când am deschis Grain Trip Bakery.

Ce nu știe multă lume este că Homebakers este un proiect la care visam chiar înainte să visăm la Grain Trip, brutăria. Am început să ne imaginăm încă de pe vremea când și noi făceam pâine acasă pentru noi și prietenii noștri, cum ar fi să avem o comunitate strâns legată în jurul acestei pasiuni comune pentru pâine bună și un loc unde să găsim atât informații, cât și cele necesare pentru a face pâine bună. Am umblat mulți ani prin lume și am vizitat zeci de mori, unde am avut privilegiul de a descoperi grâne și făinuri absolut spectaculoase, pe care le folosim și la brutărie.

Timpul a trecut și Grain Trip ne-a devenit a doua casă atât nouă, cât și multora dintre voi. Totuși nu am uitat niciodată nici de prima noastră dragoste și am încercat să rămânem alături de cei care fac pâine acasă, cu sfaturi și rețete în puținele momente libere pe care ni le oferea brutăria. Lucrurile au căpătat o dimensiune cu totul neașteptată pentru noi în timpul carantinei Covid-19, când am lansat o provocare simplă – cine ar vrea să învețe să își crească singur o maia de la 0 și mai apoi, să facă pâine cu maia. Nu a durat mult ca mii de oameni să se înroleze în această provocare și curând comunitatea noastră crescuse la câteva mii de oameni din toate colțurile lumii, ceea ce ne-a reaprins dorința pentru a avea un loc doar al nostru.

Homebakers este, în primul rând despre această comunitate care s-a legat în condițiile extreme ale acestei carantine în care mulți dintre voi și-au găsit alinarea în această artă veche de mii de ani a facerii pâinii, dar care a continuat să crească frumos și mai apoi. Ne dorim ca această platformă să fie un loc unde voi, cei care faceți acasă pâine să găsiți aici informații utile, rețete, precum și ingrediente și ustensile testate și selectate atent de către noi.

Toate produsele pe care le veți găsi pe această platformă sunt testate și alese pe sprânceană de către noi, pentru ca voi să aveți la dispoziție cele mai bune ingrediente și ustensile pentru a face acasă cea mai bună pâine, fie că vă aflați în România sau în alte țări.

Selectăm atât producători locali, care țintesc spre excelență, cât și ingrediente și ustensile produse în afara României, scopul nostru fiind să vă putem oferi cele mai bune opțiuni. Întotdeauna.

Zile și pâini bune să aveți!