Termeni și condiții

Site-ul www.graintrip.com numit in continuare www.graintrip.com, este proprietatea SC GRAIN TRIP BAKERY SRL, persoana juridica inregistrata in Bucuresti, Bd. Constantin Brancoveanu, nr. 10 cu datele de identificare la registrul comertului J40/10269/2017, CUI/CIF: RO37830607, numita in continuare Grain Trip.

Produsele comercializate pe acest site nu sunt destinate revanzarii.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. SC GRAIN TRIP BAKERY SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi accesata in aceasta pagina.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Grain Trip Bakery isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Grain Trip Bakery isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Grain Trip Bakery la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Grain Trip Bakery si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Grain Trip Bakery, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate Grain Trip Bakery isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Grain Trip Bakery. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Grain Trip Bakery folosind datele de contact puse la dispozitie, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Grain Trip Bakery isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

Grain Trip Bakery poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Grain Trip Bakery are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) sau euro (EUR) si includ T.V.A.

In cazul platilor online Grain Trip Bakery nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul. De asemenea, in cazul comenzilor cu livrare in afara Romaniei, taxele vamale sau alte costuri aplicabile livrarii cad in sarcina Cumparatorului.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Grain Trip Bakery, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Grain Trip Bakery poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Grain Trip Bakery va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul inscris pe acest site, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Grain Trip Bakery, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Grain Trip Bakery, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Grain Trip Bakery asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Grain Trip Bakery.

Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Grain Trip Bakery si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Grain Trip Bakery cu referire la acel Continut.

Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

COMANDA

Clientul/Cumparatorul va putea efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Grain Trip Bakery poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Grain Trip Bakery, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Grain Trip Bakery poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Grain Trip Bakery, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Retururi

Pentru bunurile nealimentare, Clientul are la dispozitie 14 zile calendaristice pentru a initia un retur, prin transmiterea unui email la adresa returns@graintrip.com .

Clientul este raspunzator pentru a trimite bunurile nealimentare returnate la adresa brutariei (Str. Nerva Traian, nr 16, bloc M35, parter, la Grain Trip). Cheltuielile de retur vor fi acoperite de catre Client, cu exceptia cazului in care returul este initiat ca urmare a unei inadecvari calitative a produselor returnate, in acest cazu Grain Trip Bakery informand clientul cu privire la acceptarea acestei raspunderi.

Conform legislatiei in vigoare (ord. 34/2014 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primite acestea nu mai pot fi returnate, cu exceptia cazurilor in care produsele receptionate nu corespund calitativ sau cantitativ cu comanda plasata. In cazul in care se reclama probleme calitative cu privire la bunurile alimentare receptionate, Clientul poate initia reclamatia printr-un mail la adresa returns@graintrip.com in maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea produselor. Va rugam ca cererea transmisa sa contina Formularul de retur completat si atasat. Aceasta notificare trebuie sa contina informatii explicite privind problemele calitative reclamate si trebuie sa fie insotite de evidente adecvate (fotografii etc.). Nu sunt acceptate retururi ale bunurilor alimentare neinsotite de o justificare a unor inadecvari calitative demonstrabile. Reclamatiile care vizeaza degradarea unor produse dupa perioada de 14 zile calendaristice de la receptionarea produselor nu vor fi acceptate. Dupa primirea bunurilor, Grain Trip Bakery va initia plata bunurilor returnate pe cardul folosit pentru plata, respectiv intr-un cont IBAN indicat de catre Client, dupa caz. Nu se vor initia plati pentru retururi inainte ca produsele sa fie returnate si analizate de catre Grain Trip Bakery. In cazul in care produsele returnate au fost deteriorate de catre Client, Grain Trip Bakery va notifica Clientul si nu isi asuma plata returului.

CONFIDENTIALITATE

Grain Trip Bakery va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Grain Trip Bakery acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Grain Trip Bakery sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Grain Trip Bakery nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

COMUNICARI COMERCIALE

Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Grain Trip Bakery pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

– prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Abonarile mele”;

– prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Grain Trip Bakery; sau

FACTURARE – PLATA 

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.homebakers.graintrip.com includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Grain Trip Bakery va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Grain Trip Bakery va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Grain Trip Bakery prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

RASPUNDERE

Grain Trip Bakery nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Grain Trip Bakery a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Grain Trip Bakery isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Va rugam sa parcurgeti politica de Prelucrare a datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

Promotii, tombole si concursuri

Grain Trip Bakery SRL stabilește regulamentele pentru promoțiile, tombolele și concursurile pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunostința eventualilor Cumpărători numai prin intermediul prezentului site . De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site sau anuntate pe canalele de socializare și care sunt înregistrate de către Vânzător în perioada de timp specificată în regulament în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Grain Trip Bakery si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.